Els primers anys

Era l'any 1972, i amb la construcció al Prat de la primera piscina coberta als terrenys del Fondo d'en Peixo va sorgir la idea de formar un club de natació. Aquest repte va ser assumit per un grup d'entusiastes de l'esport a la nostra localitat. Un nom important, el de Moises Llopart, surt com el d'impulsor de la creació del club, seguit per un altre nom il.lustre, el del Sr Antoni Subirana, veritable alma màter del club als seus primers anys d'història, i a qui hem d'agraïr que amb la seva dedicació, la natació sigui realitat al Prat.

Ell va ser el primer entrenador d'aquesta entitat i va aportar la seva experiència com a waterpolista olímpic i excel.lent nedador a nivell estatal de la seva època.

D'aquesta època cal destacar noms com el de Justo García, M. Ángel Senill, José Gramaje, Mª José García, Isabel i Elena Subirana, Joan Carles Castanyé, els germans Aguado, Salvador Pérez...com a primers nedadors del club i que van obrir el camí a molts d'altres.

D'aquell temps tenim moltes anècdotes, com el fet que normalment s'entrenava sense sureres de separació entre carrers, cosa impensable avui dia.


Aquella primera època es va acabar l'any 78, on es va produïr una disolució del club per problemes interns...no es va trigar, però, en tornar en posar en marxa el club, l'any 1979, gràcies a alguns pares de nedadors, dels quals destaquen el Sr. Salvador Pérez i el Sr. Julio Cardo, que van formar un altre cop una Junta Directiva i el club de forma definitiva fins els nostres dies.

D'aquesta època destaquem noms importants dins de la història esportiva del nostre club, com els germans Pérez (Salvador i Antoni), els germans Mateo, els germans Tixell, els germans Cardo, Maria del Mar Sanromà, els germans Miralpeix, Joan Carles Castanyé, els germans Sieiro i molts altres noms de nedadors que van formar part del nostre club durant molts anys.

De les hores ençà han passat per l'entitat entrenadors com Antoni Subirana, Salvador Pérez, Josep Bonet, Joan Carles Castanyé, Toni Millán, Manel Farners, Nuria Roca, Julio Cardo, Sergio Rayo i Daniel López han deixat la seva empremta a la nostra entitat. És impossible anomenar-los a tots, però cal agraïr-los i felicitar-los per la seva il.lusió i el seu esforç.

Cal esmentar els molts pares que han contribuït de forma desinteressada per tirar aquest vaixell endavant, formant part de les diferents juntes directives. Mereixen especial menció presidents com el Sr. Joan Castanyé, el Salvador Pérez (pare), el Sr Sanromà, el Sr. Lucio Santamaría, el Sr. Xavi Fernández, el Sr. Andrés Ramos, el Sr. Marc Dólera, el Sr. Victor Dobaño i el Sr. Salvador Pérez (fill), que s'han "barallat" amb tothom, tot lluitant pels interesos del club.

Altres modalitats

El club no només s'ha dedicat a la pràctica de la natació, sino que durant molt de temps, el club va tenir un equip de waterpolo integrat per nedadors del club i que va arribar al seu millor moment amb la disputa de la final de la Copa Catalana de Waterpolo.

Cap al 1993, el club va obrir la secció de Triatló, que es va situar en la èlit de la triatló nacional. Dins d'aquesta secció, es va produïr el capítol més trist dins de la història del club, quan el nedador i triatleta José Manuel Felipe Quirós va perdre la vida mentre entrenava amb bicicleta de cara al Campionat de Catalunya de Triatló. Després es va produïr l'escissió de la secció de triatló.

La categoria Màster

En els darrers anys, també ha nascut la secció Màster del C.N.Prat. Impulsat pel Jordi Burgueño, els nostres nedadors més veterans han aconseguit nombroses medalles a nivell autonómic, però també a nivell estatal. 

L'equip actualment està format per 33 nedadors majors de 20 anys i continua amb una gran projecció.

En aquesta secció les aigües obertes han augmentat el nombre de participació any rere any, convertint-se en un dels atractius a tenir en compte cada temporada.

La categoria de natació adaptada

Joan Carles Castanyé, entrenador i nedador del club (que va  guanyar fins a 5 medalles en Jocs Paralímpics) decideix crear el "Club Natació Disminuits Físics i Sensorials El Prat", més conegut com a "FiS".

Tal i com el seu nom indica, els seus integrants eren persones amb alguna discapacitat física o sensorial.

Uns anys més tard, al 1991, el Paco Castro (membre actual de la junta) inscriu al club al seu fill Albert, convertint-se en el primer integrant del club amb una discapacitat psíquica.  

No va ser fins l'any 2016 que el FiS va entrar a formar part del Club Natació Prat com una categoria més del nostre club.
La categoria va passar a rebre el nom de "Natació Adaptada", ja que està formada  per nedadors i nedadores de diferents edats amb algun tipus de discapacitat.


Actualment l'equip de Natació Adaptada es troba dirigit pel tècnic Sergio Dávila i els seus objectius principals són adquirir coneixements referents a la tècnica més bàsica, fomentar les relaciones entre els integrants del grup i gaudir de la natació com a esport.
Aquest modest club pot estar orgullós d'haver format bons nedadors i excel.lents persones, contribuïnt a la difusió de l'esport al Prat i haver comptat en les seves files amb esportistes importants al mòn de la natació.

Podem destacar noms com Antonio Subirana (Waterpolista Olímpic i un dels millors nedadors estatals de la seva època), Maria del Mar Sanromà (que va ser primera entrenadora de la Selecció Espanyola de Waterpolo Femení), Joan Carles Castañé (medallista i recordman paralímpic a Los Angeles 84, Seul 88 i Barcelona 92), Salvador Pérez (gran nedador de travessies i guanyador del descens Internacional del riu Ebre, de 15km), a més de diferents medallistes nacionals com Julio Cardo, Leyre Chueca, o Alba de la Rocha.

Capítol a part mereix Sergio García, actual récord d'Espanya en diferents proves, a més d'haver participat en Jocs Olímpics de Pekín 2008.

La temporada 2012-2013 es va classificar un grup d'infantils als Campionats d'Espanya i  Jan Paulet es va classificar pels Campionats d'Espanya 2013-2014.
A més  a més va aconseguir tres medalles de bronze i 4 diplomes als Campionats de Catalunya.

La secció Màster també ha aconseguit diverses medalles tant en Campionats de Catalunya com d'Espanya.
Al Ranking FINA del 2017, el relleu 4x200 lliures mixtes +120 va situar-se en el 6è millor equip del món.

SWIMPRAT OPEN WATER

Cal mencionar que al 2019 es va celebrar la 1ª SWIM OPEN WATER a la platja del Prat. D'aquesta manera el club obre les portes a la natació en aigües obertes en una travessia que es troba dins del circuit català i que desitjem augmenti el nombre de participants any rere any.

Celebracions 50 aniversari

Amb l'any 2022 va arribar el 50 ANIVERSARI del Club Natació Prat. Aquest va donar lloc a diferents i variats events durant tota la temporada 2021-2022 que van ser: 

TROFEU FESTA MAJOR, 
en el qual totes les categories des de prebenjamins fins absoluts van competir en una jornada amb molts premis.

JORNADA LEGENDS:
Aquesta va consistir en una petita competició d'exhibició i jocs lúdics amb ex-nadadors/es del club.

XIV TROFEU MÀSTER CIUTAT DEL PRAT 50 ANIVERSARI, on els màsters d'arreu de Catalunya van poder gaudir d'una competició que és anual, però amb premis per a tothom.
prev next
play

Lliurament de plaques conmemoratives

L' acte final va coincidir amb la presentació de la temporada 2022-2023, on l'alcalde Lluís Mijoler va fer entrega d'una PLACA CONMEMORATIVA al Club Natació Prat, agraïnt tots aquests anys de promoció de l'esport al Prat.

Així també la Federació Catalana de Natació va otorgar la placa conmemorativa pel seu 50 aniversari, a la diada de la natació 2023.
Una jornada en la que es premien els èxits aconseguits durant la temporada per esportistes, tècnics, clubs i institucions dins de la natació catalana.

També es va tenir una conmemoració especial a la NIT DE L'ESPORT.

Barbacoa Popular

Com a final de festa es va organitzar una BARBACOA POPULAR al parc del Fondo d'en Peixo.

WIDTH:50%;